Muze Shqiptare

Në territorin e Shqipërise, gjenden një varg Muzetë Kombëtare, Parqet Arkeologjikë dhe Monumente të Kulturës të vizitueshme, të cilat datojnë që prej periudhave antike e deri në mesjete.

Muzeu Historik Kombëtar, Tiranë
Adresa: Sheshi “Skënderbej”, Bulevardi “Zogu I”, Tiranë
Tel: + 355 4 2223977
Email: muzeuhistorikkombetar@yahoo.com
Web: www.mhk.gov.al
Orari: Nga e marta – të dielë 09:00 – 14:00 dhe 16:00 – 19:00

Muzeu Kombëtar “Skënderbeu”, Krujë
Adresa: Kalaja Krujë, Rruga Kala, Krujë 1501
Tel: +355 5 112225
E-mail: muzeu.gjkskenderbeu@yahoo.com; mehdi.hafizi@muzeumetkruje.gov.al; klodi_loka@yahoo.com
Web: www.muzeumetkruje.gov.al
Orari: Nga e marta – të dielë 09.00-13.00 dhe 15.00-18.00

Muzeu Etnografik, Krujë
Adresa: Kalaja Krujë, Rruga Kala, Krujë 1501
Tel: +355 5 112225
E-mail: muzeu.gjkskenderbeu@yahoo.com; mehdi.hafizi@muzeumetkruje.gov.al; klodi_loka@yahoo.com
Web: www.muzeumetkruje.gov.al
Orari: Nga e marta – të dielë 09.00 – 16.00

Muzeu Kombëtar i Artit Mesjetar, Korçë
Adresa: Rruga Shëtitorja Fan Noli, Korçë
Tel: 355 8 243022
E-mail: muzeumesjetar@hotmail.com; l_glozheni@yahoo.com
Web: www.muzeumesjetar.gov.al
Orari: Nga e marta – të dielë 09.00-14.00 dhe 17.00-19.00

Muzeu Kombëtar i Arsimit, Korçë
Adresa: Rruga 10 Dhjetori, Korçë
Tel: 355 8 243022
E-mail: muzeumesjetar@hotmail.com; l_glozheni@yahoo.com
Web: www.muzeumesjetar.gov.al
Orari: Nga e marta – të dielë 09.00-14.00 dhe 17.00-19.00

Muzeu Arkeologjik, Korçë
Adresa: Lagjia 3, Rruga Mihal Grameno Nr.7, Korçë
Tel: 355 8243022
E-mail: muzeumesjetar@hotmail.com; l_glozheni@yahoo.com
Web: www.muzeumesjetar.gov.al
Orari: Nga e marta – të dielë 09.00-14.00 dhe 17.00-19.00

Muzeu Kombëtar Ikonografik Onufri, Berat
Adresa: Kisha “Fjetja e Shën Mërisë”, në Kalanë e Beratit
Tel: +355 32 232 224
E-mail: agron.polovina@muzeumetberat.gov.al
Web: www.muzeumet-berat.al
Orari: Nga e marta – të shtunë 09.00-16.00, e dielë 09.00-14.00

 

Muzeu Kombëtar Etnografik, Berat
Adresa: Lagjia 13 Shtatori, Rruga Toli Bojaxhiu, Berat
Tel: +355 32 232 224
E-mail: agron.polovina@muzeumetberat.gov.al
Web: www.muzeumet-berat.al
Orari: Nga e marta – të shtunë 09.00-16.00, e dielë 09.00-14.00

Muzeu i Pavarësise Vlorë
Adresa: Bulevardi Vlorë – Skelë
Tel: 355 3329419
E-mail: engiva2004@yahoo.it; muzeupavaresia@yahoo.com
Orari: Nga e marta – të shtunë 09.00-17.00, e dielë 10.00-14.00

 

Muzeu Arkeologjik, Durrës
Adresa: Rruga Taulantia 32, Durrës 2000
Tel: +355 52 220 455
E-mail: drkkdurres@yahoo.it
Web: www.drkkdurres.gov.al
Orari: Nga e marta – të dielë 09.00-14.00 dhe 17.00-20.00

Parku Kombëtar Butrint
Orari: Nga e hëna – të dielë 08.00-18.00

Parku Arkeologjik Apolloni
Adresa:Pojan, Fier
Orari: Nga e hëna – të dielë 08.00-16.00

Parku Arkeologjik Bylis
Orari: Nga e hëna – të dielë 08.00-16.00

Parku Arkeologjik Shkodër
Adresa: Shkodër
Tel: +355 672240385
Orari: Nga e hëna – të dielë 08.00-16.00

Parku Arkeologjik Lezhë
Adresa: Lezhë
Orari: Nga e hëna – të dielë 08.00-17.00

Parku Arkeologjik Antigone
Adresa: Antigone, Gjirokastër
Orari: Nga e hëna – të dielë 08.00-16.30

Parku Arkeologjik Amantia
Orari: Nga e hëna – të dielë 08.00-16.00

Parku Arkeologjik orikum
Orari: Nga e hëna – të dielë 08.00-16.00

Kalaja Berat
Orari: Nga e hëna – të dielë 09.00-18.00

Kalaja Gjirokastër
Orari: Nga e hëna – të dielë 08.00-16.30

Kalaja e Porto Palermos
Orari: Nga e hëna – të dielë 08.00-16.00

Kalaja e himarës
Orari: Nga e hëna – të dielë 08.00-16.00

Kalaja e Kaninës
Orari: Nga e hëna – të dielë 08.00-16.00

Manastiri mesopotam
Orari: Nga e hëna – të dielë 08.00-16.00

Kisha e 40 shenjtorëve
Orari: Nga e hëna – të dielë 08.00-16.00